Ціни на цукор трохи зростуть, бо цукрова галузь повинна працювати з прибутком. Про це у бесіді Latifundist.com розповів директор НПЦ «Цукробурякового виробництва» Олександр Коротинський, пише agronews.ua.
За його словами, на сьогодні гуртові ціни на цукор в межах рентабельності.
«В цьому сезоні галузь врятувало те, що аграрії встигли закупити насіння і деяку частину добрив та ЗЗР заздалегідь. Бо всі ТМЦ зросли в ціні», — розповів експерт.
Водночас фахівець розповів, що Україна може спокійно експортувати цукор, не створюючи при цьому дефіциту всередині країни. За його словами, українці споживають на рік приблизно 1,2 млн т цукру. В сезоні 2022/2023 прогнозується виробництво в 1,25 млн т. Плюс у нас значні перехідні залишки — 500 тис. т.
«Нам важливо, щоб українська влада на рівні Міністерства і надалі продовжувала видавати без перешкод експортні ліцензії на експорт цукру до Європи. У іншому випадку, ми побачимо закриття цукрових заводів. І не одного», — наголосив Олександр Коротинський.