Волинь Новини

Підприємству депутата Волиньради віддадуть на 49 років дві комунальні ділянки

овариство з додатковою відповідальністю «Ковельська реалізаційна база хлібопродуктів» має намір отримати в оренду на 49 років дві земельні ділянки, площами 0,2459 га та 0,1195 га, у Ковелі на вулиці Луцькій, 15 для будівництва і обслуговування під’їзної колії.

Відповідний проєкт рішення 9 січня 2023 року подано на розгляд Ковельської міської ради. Автором документу є начальник відділу земельних ресурсів виконавчого комітету Вадим Логвінов, – пише Ковель медіа.

Як зазначається у проєкті, обидві ділянки є землями Ковельської міської ради, які не надані у власність чи користування.

До речі, депутати міськради 23 листопада 2022 року прийняли рішення «Про дозвіл на розроблення детального плану території на вулиці Луцькій, 19». Також триває передпроєктна робота з реконструкції вантажного терміналу ТзДВ «Ковельська реалізаційна база хлібопродуктів» на вулиці Луцькій, 15.

У проєкті рішення йдеться, що підприємство має замовити розроблення документації із землеустрою, при цьому міська рада зарезервує вищевказані земельні ділянки на період виконання проєктно-вишукувальних робіт терміном на один рік.

Згідно даних сервісу Опендатабот, директором та власником ТзДВ «Ковельська реалізаційна база хлібопродуктів» є ковельчанин Іван Смітюх – колишній голова Ковельської районної державної адміністрації, а нині депутат Волинської обласної ради від Аграрної партії України (на виборах 2020 року перший кандидат від цієї політичної партії до облради).