Волинь Новини

У Луцьку скандал між переселенкою і ветклінікою

Між власницею 14 котів, яка переїхала до Луцька з Києва, та керівницею ветеринарної клініки «Вірний друг» виник конфлікт. Причиною стала смерть чотирьох кошенят, – пише ІА Волинські новини.

Як розповідає переселенка Вікторія Виноградова, спершу в неї була пара котів, але оскільки вона не стерилізувала улюбленців, ті привели два потомства. Останні шість котенят народилися 27 липня, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Якби вчасно, ще 21 грудня, діагностували, що є чумка, то, звичайно, я кинулася би, дослідила би всіх тварин і почала би їх лікувати. 25 грудня померло перше кошеня. Я забила тривогу, почала скрізь телефонувати, аби знайти лікарів», – говорить жінка.

У Луцьку вона опинилася, тікаючи від війни з Києва. Квартиру їй безплатно надала однодумиця.

Коли захворіло одне кошеня, Вікторія звернулася до ветеринарної клініки. Там тварині дали ліки від інфекційної хвороби, однак, як наголошує жінка, не уточнили, що йдеться про котячу чумку. Згодом удома померло четверо улюбленців. Про це власниця написала в соцмережі.

«Це приватна клініка. Її власниця – Ірина Шелест, яка у Facebook мені написала, що я займаюся хайпом, розповідаючи про те, як мені важко з тваринками, що мені потрібно їх лікувати, що начебто я зооаферистка. Почалися погрози. У мене є скріни тих коментарів», – зазначає Вікторія Виноградова.

Після Facebook-скандалу господиня помешкання попросили квартирантку з’їхати. Вікторії немає куди йти, тож із десятьма котами вона може опинитися без житла.

Як коментують у ветеринарній клініці, котика пролікували, а власницю попередили, що він заразний для інших тварин.

«Ми надали їй заключення, в якому вказано, що вона повинна була ізолювати тварину. Потім вона почала поливати брудом нашу клініку у Facebook. Я вважаю, що це неправомірно, – говорить керівниця ветеринарної клініки «Вірний друг» Ірина Шелест. – Вона ображала і мене особисто, і моїх працівників, які оглядали тварину… Вона посилається на те, що в інших тварин було підтверджено панлейкопенію (так звана котяча чумка, – ВН). Однак у цього котика не було підтверджено панлейкопенію. Тому яке вона має право нас ображати?»