Новини

«Неприпустимо, щоб в нашій державі мали хоч найменшу владу ті, хто так чи інакше дотичний до країни-терориста, країни-агресора, країни-вбивці» – Ірина Констанкевич про політиків проросійських партій

У Верховній Раді ініціювали звернення до голови ВР Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від проросійських партій. Майже 70 нардепів відмовились ставити свої підписи під цим зверненням.

«Зараз – найкращий час, щоб напрацювати єдину політику щодо представників проросійських партій, аби вони не могли впливати на політичну систему в майбутньому.» – переконана народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич.

Як повідомила народна обраниця на своїй офіційній сторінці у Фейсбук – наприкінці грудня вона підтримала звернення до Руслана Стефанчука щодо позбавлення повноважень народних та місцевих депутатів від проросійських партій.

«Моя політична позиція – неприпустимо, щоб у нашій державі мали хоч найменшу владу ті, хто так чи інакше дотичний до країни-терориста, країни-агресора, країни-вбивці. Наше завдання – напрацювати дієвий механізм, аби члени партій на кшталт ОПЗЖ не мали можливості впливати на будь-які політичні процеси в Україні.» – резюмує Ірина Констанкевич.

До слова, більшість громадян України виступають за дострокове позбавлення повноважень політиків від проросійських партій. Натомість лише 3% громадян України готові дати депутатам заборонених партій допрацювати до наступних виборів.

Про це йдеться у результатах соціологічного опитування, що проводилося Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення Руху ЧЕСНО з 13 по 21 грудня 2022 року.

 

14% українців виступають за дострокове позбавлення повноважень політиків від проросійських партій, 10,5% за дострокове позбавлення повноважень та заборону балотуватись знову, 11% за проведення люстрації та заборону обіймати державні посади, 17% українців вимагають від правоохоронців розслідувати діяльність кожного окремо і перевірити на факти держзради, а 39% за все вище перелічене.