Новини

Росіяни продовжують призначати свій персонал на Запорізькій АЕС

Російські окупанти продовжують звозити на Запорізьку АЕС свій персонал, а також змушують українських працівників станції підписувати контракти.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Молодий Буковинець.

Як підкреслює Центр, росіяни звозять свій персонал на захоплену Запорізьку атомну станцію замість тих, хто відмовляється працювати на окупантів.

“Так, у січні на посаду заступника директора ЗАЕС з питань фізичного захисту та режиму планується призначити Дмітрія Міняєва – заступника директора департаменту спеціальної безпеки АТ “Концерн “Росенергоатом” (дочірня структура “Росатом”)”, – уточнює ЦНС.

За даними Центру, “Росатом” силами російських фахівців впроваджує власну моніторингову систему на території захопленої ЗАЕС. Спеціалісти представляють російську компанію “Консіст-ОС”, що є структурним підрозділом окупаційного енергетичного оператора.

“Нагадаємо, окупанти змушують працівників Запорізької атомної електростанції укладати договір з російським “Росатомом”, але безрезультатно. Попри те, що росіяни поставили маріонеткове керівництво на станції, більшість не зрадили Україну”, – наголошує Центр національного спротиву.