Новини

росіяни просили Україну обміняти Медведчука, — ЗМІ

російська сторона надсилала запит на обмін підозрюваного у держзраді одного з колишніх лідерів партії ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Про це пишуть турецькі ЗМІ, передає Високий Замок.

Як відомо, 29 вересня 2022 року відбувся великий обмін полоненими із рф. Україна повернула 215 військовослужбовців, 108 із яких — бійці полку Азов. Серед них — п’ятеро командирів захисників Азовсталі Денис «Редіс» Прокопенко, Дмитро «Волина» Волинець, Святослав «Калина» Пономар, Денис Шлега, Олег Хоменко.

Тим часом росії віддали 55 полонених, які, за словами голови ОП Андрія Єрмака, «не мають жодного інтересу» для України. Серед них — Медведчук.

«Запит на обмін Медведчука був від росіян, і коли українці погодилися, переговори відбулися в Анкарі (Туреччина) на базі Національної розвідувальної організації. Переговори тривали певний час», — йдеться у матеріалі.

Обмін також вирішили зробити у Туреччині. російська сторона забажала, щоб командири «Азова» не поверталися в Україну, а залишилися в Туреччині. Україна погодилася.

У день обміну літаки з України та рф приземлилися в аеропорту Анкари.

Турецьке видання передає, що після приземлення під наглядом співробітників турецької розвідки до російського літака увійшли українські офіційні особи, а до українського — російські.