Новини

“Ніхто не знає, коли завершиться війна”, – відомий прогнозист Арестович

Голос Офісу Президента під час війни Олексій Арестович чесно розповів, що насправді ніхто не знає, коли завершиться війна.

 

Той сказав у студії сніданку з «1+1», що все залежатиме від того, наскільки успішно Росія використає 200 тисяч мобілізованих солдат:

З 5 січня у Росії стартує нова хвиля мобілізації. Кремль впевнений, якщо бити в одну точку, то це спрацює. Вони не зважають на втрати. Бо вірять, що те, що вони отримають, набагато цінніше за їхні втрати.

Спрогнозувати зараз щось неможливо, бо є дуже багато невизначеності. В керівництві Росії зараз йде жвава дискусія. Вони не можуть вирішити те, як використати 200 тисяч мобілізованих солдат. Одні кажуть, що треба повторити наступ на Київ, Суми, Харків та Чернігів, а інші – хочуть зосередитися на Донбасі. Їм здається, що захоплення Донбасу – це перемога, яку можна буде продати росіянам. У них війною керують політики, які ставлять безглузді завдання. Будемо надіятися, що й цього разу вони ухвалять божевільне рішення. Хочеться щось сказати хороше, але перші півроку 2023 року будуть важкими. Дуже важко, але війна зараз йде на нашу користь”, – зазначив Арестович.