Новини

На початку січня в Росії та Білорусі закриють кордони

Ймовірно, на початку січня 2023 року у Росії закриють кордони і оголосять нову хвилю мобілізації. Кордони також закриють і в Білорусі.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, який ввечері 30 грудня звернувся до чоловіків із Росії, передає Рівне Вечірнє.

Він зазначив, що на початку січня влада Росії готується запровадити військовий стан і закрити кордони для чоловіків.

Рєзніков попередив росіян, що у них залишилося близько тижня, щоб уникнути мобілізації.

“Хочу звернутися до російських військовозобов’язаних. Насамперед це стосується жителів великих міст. Я точно знаю, що у вас залишився приблизно один тиждень, щоб зробити хоч якийсь вибір. На початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосять військовий стан”, – сказав міністр.

Після введення воєнного стану в Росії розпочнуть чергову хвилю мобілізації. Також кордони для чоловіків призовного віку будуть закриті у Білорусі.

“Я не закликаю вас вірити мені на слово, я хочу, щоб ви поставили собі лише одне запитання і чесно на нього відповіли: коли ви поїдете на війну, де можете загинути або стати калікою на все життя, за що конкретно ви воюватимете? Особисто ви?”, – зазначив міністр.

Рєзніков також розповів про втрати, які зазнала Росія з початку війни та про відповідальність, яка чекає на військових злочинців.