Новини

“Очікуйте ДРГ з Білорусі”: військовий експерт оцінив загрозу для України з півночі

Окупанти будуть намагатися створити видимість підготовки великого наступу.

Російські окупанти найближчим часом можуть посилити провокації на білоруському напрямку, щоб відволікти увагу Збройних сил України. Не виключені спроби перекидання через північний кордон російських ДРГ.

Таку думку висловив військовий експерт Михайло Самусь в ефірі всеукраїнського телемарафону

За словами експерта, росіяни в Білорусі “постійно демонструють якісь рухи, візити туди-сюди, провокації”.

Я думаю, найближчим часом можна очікувати захід ДРГ на територію України, якісь провокаційні дії російських і білоруських ССО. Нас будуть демонстративно втягувати в білоруський фронт, хоча там сил немає. Для того, щоб створити ці сили, треба як мінімум місяць-два, коли ми говоримо про підготовку стратегічної операції”, – заявив він.

Як пояснив Самусь, цінність для росіян білоруської території – “кордон під тисячу кілометрів, і там можна проводити дуже багато операцій як справжніх, так і відволікальних”.

Це ідеальна територія для відволікання зусиль української армії, яка, наприклад, збирається проводити операцію на півдні або на сході. І в цей момент виникають якісь провокації чи незрозумілі рухи військової техніки в Білорусі чи біля білорусько-українського кордону. Зараз спостерігаються демонстраційні дії, але далі будуть наростати провокативні дії і кроки росіян для того, щоб продемонструвати реальність наступу з Білорусі“, – прогнозує експерт.

Нагадаємо, Росія перекидає до північного кор