Волинь Новини

На Волині побільшало хворих на грип та ГРЗ

У Волинській області протягом минулого тижня на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіли 7246 людей.

Більша частина хворих –  діти. У порівнянні з попереднім тижнем. захворюваність зросла на 11%. Про це повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

В Україні вже є перший  зареєстровано летальний випадок унаслідок грипу. Це підтверджено методом ПЛР — визначено фрагменти РНК вірусів грипу А не субтипований.

Нагадуємо, що найкраща профілактика грипу — це вакцинація. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною й ефективною. Всупереч поширеному міфу, це не послаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

На Волині за поточний  тиждень проти грипу вакциновано 95 осіб. Всього з початку епідсезону вакциновано – понад 1000 осіб, із них групи ризику становлять 85%.

В області, крім коронавірусної інфекції, циркулює вірус грипу А (АН3), не субтипованого, парагрипу, аденовіруси, RS-віруси, риновіруси,  метаневмовіруси.