Новини

У Китаї заговорили про “дружню співпрацю” з Москвою

Пекін цинічно виправдався за позицію щодо війни в Україні.

Міністерство закордонних справ заявило, мовляв, щодо війни в Україні, яку Пекін вже десять місяців називає кризою, не надають перевагу жодній зі сторін. Щобільше – планують поглибити зв’язки з Москвою 2023-го.

Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван І, пише The Guardian.

Голова МЗС Китаю наголосив, що країна буде поглиблюватиме стратегічну та взаємовигідну співпрацю з Російською Федерацією.

“Що стосується кризи (війни – Ред.) в Україні, ми послідовно відстоювали фундаментальні принципи об’єктивності та неупередженості, не віддаючи переваги тій чи іншій стороні, не підливаючи масла у вогонь, тим більше не шукаючи егоїстичних вигод із ситуації”, – заявив Ван І.

Дипломат цинічно наголосив, що наразі “поглибилася добросусідська та дружня співпраця Пекіна з Москвою – всебічна стратегічна координація стала зрілішою і предметнішою”.

Міністр також звинуватив Білий дім у тому, що, мовляв, погіршилися “американо-китайські відносини”. За його словами, Піднебесна “рішуче відкинула помилкову політику Вашингтона”, яка продовжувала нібито розглядати Пекін як свого “головного конкурента”.