Волинь Новини

Нове обладнання, яке придбали у Любомльському ТМО, дає нові перспективи в лікуванні пацієнтів

В Любомльському медичному територіальному об’єднанні працюватиме новітня цифрова рентгенівська система, вартістю 2,5 мільйона гривень.

Ознайомитися з розширенням можливостей з надання медичних послуг, які відкриває нещодавно встановлене сучасне устаткування, головний лікар медустанови Володимир Дибель запросив голову обласної ради Григорія Недопада та начальника ОВА Юрія Погуляйка, йдеться на сторінці Волинської обласної ради у фейсбуці.

Від сьогодні в Любомльському медичному територіальному об’єднанні працюватиме новітня цифрова рентгенівська система, вартістю 2,5 мільйона гривень. Її придбано коштом держави, а спеціальне приміщення для неї обладнано за рахунок місцевого бюджету, передає Район. Медицина.

За словами Володимира Дибеля, діагностична система дозволяє робити детальні і високоточні знімки та продукувати їх на плівці, папері та цифрових носіях. Головний лікар зазначив, що вже завершується монтаж внутрішньої лікарняної комп’ютерної мережі, і рентгенівські знімки можна буде надсилати лікарям-спеціалістам за допомогою інтернету в реальному часі.

Очільник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух зауважив, що цьогоріч в Любомльському ТМО почали проводити оперативні втручання із заміни суглобів. Тому є намір ще до завершення року також за державні асигнування надати лікарні і пересувний цифровий рентгенівський апарат з операційним комплексом. Його використання значно розширить можливості оперативних втручань не лише на опорно-руховому апараті, а й в кардіохірургії, зокрема, дозволить проводити стентування та встановлення серцевих стимуляторів.

Ще одну медичну «обновку» продемонстрував Володимир Дибель – систему ультразвукової літотрипсії (для дроблення ниркових каменів) німецького виробництва. Її за майже 2 мільйони гривень придбали на умовах співфінансування з бюджетів Любомльської та Вишнівської громад. Головний лікар констатує: якщо докупити до цього устаткування додатковий комплект інструментів, то буде можливість проводити ще й сучасну діагностику сечо-статевої системи. З проханням виділити фінансування на це у сумі 535 тисяч гривень з обласного бюджету Володимир Дибель і звернувся до очільників області.

Голова Волиньради Григорій Недопад ініціативу підтримав:

«Не зважаючи на військовий стан Любомльське ТМО розвивається. Тут шукають різні можливості, в тому числі і благодійні для зміцнення бази та оновлення обладнання, розширюється спектр медичних послуг, опановуються новітні методики лікування і діагностики. Таку активність варто підтримати. Тим більше, що лікарня працює у прикордонні та туристично-рекреаційній зоні нашого краю», – зауважив очільник обласної ради.