Новини

Рівень воєнної загрози з боку Білорусі зростає — командувач ОС

Наявних у Білорусі підрозділів військ РФ достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій, але українські сили відстежують ситуацію і вживають відповідних заходів. Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він зазначив, що тренування російського літака наведення та літаків-перехоплювачів носіїв балістичних ракет повітряного базування “Кинжал” у Білорусі проводяться з єдиною метою – це уточнення цілей на території України, які призначені для завдання ракетних ударів.

“Ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози”, — сказав Наєв.

За словами командувача, зараз на території Білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія 1 танкової армії та авіаційне угрупування, в складі якого є новітні зразки авіації повітряно-космічних сил збройних сил РФ.

Крім того, там присутні підрозділи, озброєні оперативно-тактичними ракетними комплексами “Іскандер” з балістичними ракетами до них, які призначені для застосування по цілях на території України.

“Цього потенціалу, на даний час, достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій. При цьому ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку Росії та робимо щодня відповідний аналіз. Рівень воєнної загрози поступово зростає, але ми також вживаємо адекватних заходів”, — сказав Наєв.

Командувач ОС наголосив, що Генштаб ЗСУ передбачив значне нарощування угруповань у разі істотного зростання сил та засобів з Білорусі.