Волинь Новини

Не встигли доїхати до медзакладу: за два дні у “швидких” на Волині народилися двоє дітей

15 та 16 грудня у Ковельському та Володимирському районах породіллі не встигли доїхати до медичних закладів. Діти народилися в автомобілях “швидкої” допомоги, – розповів Суспільному завідувач центральної оперативної диспетчерської швидкої Станіслав Лінік.

15 грудня пів на дванадцяту ночі надійшло звернення, що в одному із сіл Ковельського району у жінки почалися пологи. Бригада медиків повезла жінку до пологового, проте вагітна почала народжувати в машині. Медики прийняли пологи, в яких народився здоровий хлопчик. Потім породіллю з сином транспортували у медзаклад.

Другий випадок пологів у “швидкій” стався 16 грудня, на території Володимирського району. У жінки це була п’ята вагітність. Її чоловік виїхав на зустріч медикам власним автомобілем. До пологового вагітна не доїхала та народила здорову дівчину в машині “швидкої”.

Зі слів Станіслава Лініка, попри складні погодні умови на Волині через снігопад, дороги в селах, де живуть породіллі, були розчищені та не впливали на швидкість прибуття бригад екстреної медичної допомоги.