Волинь Новини

На Волині прогнозують сильні опади: де водіям можна перечекати негоду

16-17 грудня на території Волині очікується значні опади – сніг, мокрий сніг та дощ. Водіїв закликають бути обережними.

Про це повідомили у Службі автомобільних доріг Волині.

Упродовж сьогоднішнього дня понад 50 одиниць дорожньої техніки підрядних підприємств було задіяно до снігоочисних робіт на автошляхах державного значення та їх оброблення протиожеледними матеріалами. На окремих ділянках шляхів такі роботи тривають – дорожники продовжують ліквідовувати наслідки попередньої негоди і готуються до нової, адже синоптики знову попереджають про погіршення погоди.

Згідно з інформацією Волинського обласного центру з гідрометеорології, 16-17 грудня на території Волині очікується значні опади – сніг, мокрий сніг та дощ.

«Варто бути готовим до усього набору зимових метеорологічних явищ: ожеледь, налипання мокрого снігу, температурні «гойдалки», на дорогах ожеледиця.

Закликаємо водіїв при плануванні поїздки зважати на погоду і відповідно підготуватись. Якщо є можливість – не сідайте за кермо, доки не випогодиться.

Якщо негода застане в дорозі, рекомендуємо водіям вантажних транспортних засобів перечекати її на спеціальних майданчиках, розташованих поблизу автошляхів, їх можна відшукати на мапі за цим посиланням https://bit.ly/3VsMWmM.

У разі виникнення ускладнень проїзду чи інших надзвичайних ситуацій на автошляхах державного значення області телефонуйте на цілодобову гарячу лінію Укравтодору за номером +38 067 400 60 80», – йдеться у дописі.