Волинь Новини

У перший день електронної черги на “Ягодині” зареєструвалося понад 1000 вантажівок

Електронна черга перетину кордону запрацювала на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Про це інформує Міністерство інфраструктури України.

Станом на 18:00 13 грудня понад 1100 вантажних транспортних засобів стали в електронну чергу перетину кордону в пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Середня кількість транспортних засобів, що перетинають кордон за добу в цьому пункті пропуску – 600. Та через погіршення погодних умов наразі транспорт рухається повільніше, ніж зазвичай.

Біля пункту пропуску чергують інспектори Державної служби з безпеки на транспорті. Вони допомагають водіям розібратись з новою для них системою.

Понад добу зберігаються складні погодні умови і дороги, що ведуть до пункту пропуску, засніжені. Укравтодор постійно розчищає під’їзні шляхи та майданчик очікування біля пункту пропуску.

Система електронної черги перетину кордону (єЧерга) діє тільки для вантажних транспортних засобів і лише в пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Вона була створена, щоб упорядкувати живу чергу на кордоні, адже потік автотранспорту значно збільшився з моменту повномасштабного вторгнення росії.

єЧерга безкоштовна і не прив’язана до жодних сервісних зон. Зареєструватися і слідкувати за просуванням черги перевізники можуть онлайн на сайті echerha.gov.ua, зокрема в своїх особистих кабінетах.

Ця інформаційно-комунікаційна система унікальна. Вона була розроблена спеціально для українського пункту пропуску і враховує особливості української нормативно-правової бази.

Україна одна з перших країн у світі, яка створила і запроваджує подібну систему.