Волинь Новини

“Не бачу різниці між Україною та Росією”: Тимощук вперше прокоментував війну

Як стало відомо, колишній футболіст Анатолій Тимощук вперше прокоментував повномасштабне вторгнення Росії до України.

“Я живу тут багато років, мої діти ходять тут до школи. Не бачу різниці між народами України та Росії. У нас однакові мислення та менталітет. “Зеніт” – мій дім, я не планую нікуди їхати. Люди завжди будуть говорити і погано, а ті, хто каже, який я поганий, нехай згадають, скільки матчів я зіграв за збірну України і скільки користі їй приніс, передає zn.ua.

Те, що я мовчу про СВО (так у Росії називають війну в Україні” – прим.) не говорить про те, що я підтримую її чи ні. У кожного є своя позиція, моя в тому, що не все так однозначно, тому я намагаюся про це не говорити”, – сказав Тимощук в інтерв’ю фанатському руху “Зеніту”.

Нагадаємо, 43-річний Анатолій Тимощук – уродженець Луцька та легенда збірної України, за яку провів 144 матчі. Він також відомий за своїми виступами за “Волинь”, “Шахтар”, “Зеніт” та “Баварію”. З 2017 року Тимощук працює в пітерському клубі тренером.

Після початку війни ексфутболіст не залишив російський клуб і не підтримав Україну у боротьбі з окупантом, тоді як його батько вступив у тероборону.