Волинь Новини

Двом звільненим з полону волинянкам присвоїли ордени “За мужність”

Дві військовослужбовиці, які перебували у російському полоні, Аліна Паніна та Людмила Кравчук нагороджені президентом України орденами “За мужність” ІІІ ступеня. Відповідний указ опублікували 1 грудня на офіційному сайті президента.

Волинянок нагородили “За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі”, – йдеться в указі президента.

25-річна мешканка Нововолинська, кінологиня Аліна Паніна, перебувала у російському полоні п’ять місяців. Її звільнили 17 жовтня.

Відомо, що Аліна Паніна – працівниця Донецького прикордонного загону. Була кінологом. Ще до початку повномасштабного вторгнення захищала кордони Маріуполя. До полону перебувала на Азовсталі.

Також нагороду отримала лучанка Людмила Кравчук. З 2019-го року старша сержантка служила в Держприкордонслужбі. 2021 року перевелася на посаду фельдшера відділу прикордонної служби “Сартана” на Донеччині. В російському полоні жінка була з квітня, звільнили її 17 жовтня.