Новини

НАТО загрожує білорусі, — лукашенко

Як стало відомо, президент білорусі олександр лукашенко, на думку американських аналітиків, робить заяви про загрозу з боку НАТО, аби так наголосити на необхідності захисту та уникнути втягнення у війну в Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Високий Замок.

За даними експертів, президент білорусі олександр лукашенко заявив, що НАТО готується напасти на Білорусь.

Він звинуватив Україну і НАТО у зростанні кількості провокацій поблизу білорусько-українського кордону і заявив, що Україна намагається втягнути сили НАТО у війну.

Також лукашенко додав, що білоруській владі вдалося утримати потенційного супротивника від застосування військової сили проти білорусі, і що НАТО нарощує сили і посилює бойову підготовку в сусідніх країнах.

Водночас міністр оборони білорусі віктор хренін заявив, що прямої підготовки до війни не ведеться, і що білорусь буде лише захищати свою територію.

За висновками ISW, лукашенко і хренін, імовірно, зосередили інформаційну кампанію на вигаданій агресії НАТО і провокаційній діяльності вздовж білоруського кордону для підстав стверджувати, що військові білорусі повинні залишитися в країні для захисту від потенційної агресії НАТО і так створити інформаційні умови для протистояння російському тиску щодо вступу у війну в Україні.

ISW і надалі продовжує оцінювати вступ білорусі у війну рф проти України як вкрай малоймовірний.