Волинь Новини

Не 100 тисяч: Арестович озвучив втрати України на війні з РФ

За його словами, втрати України у війні з РФ становлять “від 10 до 20 тис. загиблих військових”.

Радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що у війні загинуло уже понад 10 тис. українських захисників.

Про це він сказав у розмові з російською журналісткою Юлією Латиніною.

Арестович відреагував на заяву глави Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка припустилася неточностей коментуючи втрати України у війні з РФ. За його словами, йдеться про понад 10 тис. вбитих українських захисників і є “багато поранених – десятки тисяч”. Це всі Сили оборони, а не лише ЗСУ.

“Пам’ятаєте, генерал Залужний у серпні назвав цифру у 9 тис. загиблих. Вона з тих пір не дуже змінилася. Співвідношення вбитих українських військових до російських – щонайменше 1 до 7. Ніяких 100 тисяч загиблих українських військових нема. Я ніколи б не назвав це число, тримали б ми його в таємниці, але раз вже помилилася президент Єврокомісії, на це доводиться публічно реагувати. Російські втрати у вісім разів більші“, – сказав радник ОП.

Арестович додав, що в Україні більшість поранених – 96% – повертаються у стрій. На відміну від Росії, де співідношення убитих і поранених 1 до 1 або до 1,5 через погану систему медичного забезпечення і відсутність засобів першої медичної допомоги в окупантів.

Пізніше, у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним радник ОП уточнив, що втрати України у війні з РФ становлять “від 10 до 20 тис. загиблих військових”. Точну цифру він назвати відмовився.