Волинь Новини

Депутати міської ради виділили кошти на придбання генераторів для забезпечення безперебійного функціонування об’єктів критичної інфраструктури

Відповідне рішення прийняли депутати міської ради під час чергового засідання 37-ї сесії міської ради.

Директор департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілія Єлова поінформувала про основні зміни в проєкті рішення.

Так, збільшили капітальні видатки КП «Луцькводоканал» на будівництво КНС для перекачування промивних вод Дубнівського водозабору в сумі 5 млн грн. Підприємству «Луцькспецкомунтранс» виділили 2 млн грн — на придбання товарів (паливно-мастильних матеріалів) під час воєнного стану. Ще 640 тис. грн буде направлено на придбання продуктів харчування у пункти обігріву.

Також збільшили капітальні видатки на придбання обладнання для забезпечення населення мобільним зв’язком та Інтернетом на виконання заходів Програми розвитку цивільного захисту Луцької міської територіальної громади на 2021-2025 роки в сумі 500 000 грн.

 
 
 

На придбання генераторів для забезпечення безперебійного функціонування об’єктів критичної інфраструктури виділили 12,5 млн грн. “Близько 70 тонн палива заготовлено на різних комунальних підприємствах. Як встановимо генаратори, будимо виділяти кошти на це додатково”, – зазначив міський голова Ігор Поліщук.

Відповідно до рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій необхідно спрямувати 3 млн грн на придбання запасних частин для “Луцькводоканал”. “Це необхідно для подолання тих критичних ситуацій, які можуть статися внаслідок відключень електроенергії, стрибків напруги”, — зауважив міський голова.