Волинь Новини

У Луцьку 1 грудня безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ та гепатит С

1 грудня об 11:00 у приміщенні «Адреналін-Сіті» відбудеться акція з швидкого тестування на ВІЛ та гепатит С. Долучитися до тестування можуть всі охочі волиняни та ВПО.

Дата акції обрана не випадково, адже 1 грудня – це Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Щорічно 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІД. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції.

Організатори гарантують анонімність. Тестування відбуватимуться за допомогою швидких тестів, які дозволяють отримати результат протягом 10-15 хвилин.

Організатори акції стали благодійний фонд «Рокада» на Волині та БО «100% ЖИТТЯ.РІВНЕ».

Мета заходу: профілактика та вчасне виявлення ВІЛ/СНІДУ. Під час акції відбудеться тестове та післятестове консультування за потреби.

У разі своєчасного виявлення і початку лікування тривалість життя ВІЛ-інфікованого пацієнта значно продовжується, а імунна система тримається на рівні, що захищає пацієнта від розвитку опортуністичних захворювань.

Єдиним достовірним способом дізнатись про відсутність чи наявність ВІЛ- інфекції є тестування. Приходьте та потурбуйтеся про своє життя!

Контакти: 0664135011 – Олена Кузьмич, 0505508949 – Тетяна Терещук.