Волинь Новини

Уперше цьогоріч сіли за парти: на Горохівщині відкрили відремонтовану школу. Фото

У селі Сенкевичівка, що в Городищенській громаді, після капітального ремонту харчоблоку та облаштування укриття, відкрили ліцей. Усі роботи виконали спільними зусиллями місцевого фермера, депутата Волинської обласної ради Анатолія Никонюка та Городищенської громади.

Про це інформує Волинська обласна рада.

Як розповіла директорка навчального закладу Інна Січевська, в харчоблоці ліцею не проводили капітального ремонту з дня його будівництва у 1979 році.

 

 

«Харчоблоку був в занедбаному стані і зі старим обладнанням. Звісно, ми щороку фарбували, ремонтували, але це не могло тривати безкінечно. Крім того, в ліцеї не було укриття, то ж проводити очне навчання ми не могли. Тепер у нас є все і ми розпочинаємо навчання», – розсказала директорка.

В закладі відремонтували фасад, облагородили територію, уклали мощення, встановили огорожу. Голова Городищенської громади Світлана Соколюк зазначила, що завдяки взаємодії мецената Анатолія Никонюка та громади ліцей відкриває свої двері для учнів.

«Анатолій Никонюк власним коштом відремонтував харчоблок, придбав для нього обладнання, впорядкував подвір’я і обгородив заклад. З бюджету Городищенської громади ми спрямували кошти на облаштування укриття, а також замінили систему опалення в ліцеї», – підкреслила очільниця громади.

«Коли ми відвідали це приміщення влітку, я дав слово, що зроблю харчоблок. Для того, щоб школа відкрила свої двері, треба було вкласти понад 5 млн гривень. Нехай ці гроші служать нашій громаді. Мені хотілось би, щоб усі підприємці долучилися до благородної справи відновлення школи», – сказав під час виступу Анатолій Никонюк.

«Офлайн навчання для школярів надзвичайно важливе. Тепер діти зможуть відвідувати заняття, матимуть якісне харчуватися в комфортних умовах і будуть в безпеці під час освітнього процесу, – наголосив Григорій Недопад. – Від усього депутатського корпусу обласної ради ми передали телевізор який, переконаний, стане в нагоді під час навчання в оновленому закладі».

 

 

На урочисту запросили голову Волиньради Григорія Недопада та нардепа Вячеслава Рубльова.

Така співпраця громади та місцевого бізнесу – приклад для усіх. Анатолій Никонюк – це та людина, яка дбає про громаду, її розвиток та її майбутнє – дітей, – відзначив Вячеслав Рубльов.