Волинь Новини

Лабораторія в підвалі: лучанина затримали за збут наркотиків у великих розмірах

40-річного лучанина затримали за збут наркотиків, які він виготовляв у власноруч облаштованій лабораторії, – інформує Нацполіція Волині.

Нарколабораторію правоохоронці виявили у підвалі дачного будинку в одному з сіл Луцького району. Слідчі встановило, що чоловік збував психотропи великими партіями, щомісяця заробляв більше 200 тисяч гривень.

Лабораторія в підвалі: лучанина затримали за збут наркотиків у великих розмірах
Виявлена правоохоронцями лабораторія у підвалі. Фото: Нацполіція Волині

Лучанин самостійно налагодив повний цикл виготовлення амфетаміну, – кажуть правоохоронці. Реагенти та обладнання придбав в інтернеті.

Наразі правоохоронцям відомо, що щомісяця чоловік виготовляв орієнтовно три кілограми амфетаміну. Наркотики збував за готівку, виключно гуртовими партіями серед довіреного кола осіб під час особистих зустрічей.

Під час обшуку з лабораторії вилучили кілограм амфетаміну та три кілограми фенілнітропропену (речовина, з якої виготовляють наркотик – ред.), різні прекурсори та реагенти, індикатори кислот, а також лабораторне обладнання.  Крім того, вилучено зброю та набої.

Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить пів мільйона гривень.

Наразі слідчі розпочали кримінальне провадження за незаконне виробництво, виготовлення, придбання та зберігання прекурсорів в особливо великих розмірах.В разі доведення вини чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення.