Волинь Новини

Волинь готові захищати білоруси-добровольці

У Луцьк приїхали білоруси-добровольці – бійці полку Калиновського. Вони із перших днів війни разом із Збройними силами України виганяють росіян із наших територій. На Волині нині для того, аби не дати ворогу зайти в область зі сторони Білорусі.

Чи є такі загрози, чи готові добровольці воювати проти своїх співгромадян, і чому взагалі воюють за чужу країну – у сюжеті 12 каналу.

 

 

На цьому відео білоруси роблять росіян хорошими. Вони з перших днів повномасштабної війни об’єдналися у полк Калиновського, аби разом із українцями побороти “рускій мір”. З їхнім командиром, Денисом Прохоровим, позивний Кит, ми зустрічаємося у Луцьку на Київському майдані. Ця назва доволі символічна, адже в лютому-березні він захищав Київ. Хоча боронити Україну почав ще в 2014-му.

«Послє анексії Крима для мєня било очєвідно, что меня ждьот дальше. Беру в руки оружиє і ні словам, а дєлом помагаю братскому народу України», – каже Денис Прохоров, командир полку Кастуся Калиновського.

Після 24 лютого цього року білорусів, що стали на захист українських земель стало в рази більше.

«Ми не ожидалі, что будет такой наплив беларускіх добровольцев. Самой ідеї даже не било создавать крупноє подраздєлєніє», – пригадує Прохоров.

Тож рота, яка була на початку, розширилася до батальйона, і врешті створили цілий полк, який налічує до півтори тисячі людей. Щоправда, потрапити до нього можуть ті білоруси, що пройшли численні перевірки: спочатку на батьківщині, потім вже в Україні.

Аби жодним чином не допустити до своїх лав лукашистів – саме так комендир полку називає тих співгромадян, що виступають за нелегітимного президента. Бо справжні білоруси, каже, – ті, що підтримують український народ, й саме такі нині у лавах батальйону.

Справжнім білорусам, за словами хлопців, важко протистояти проти російських ракет на території батьківщини, але вони це роблять.

Відтак, каже командир, є імовірність того, що з території Білорусі не лише летітимуть ракети, а й буде наступ.

«Єсть некоторая інформация, что на території Бєларусі гатовятся несколько тисяч російських воєнних, перевоз техніки і так далє тому подобноє», – розповідає Денис Прохоров.

Не виняток, що братимуть участь у наступі і «лукашисти». Проти таких співгромадян бійці полку Калиновського воювати готові. Кажуть, якщо доведеться, відправлять додому їх у пакетах. Наразі готуються до будь-яких сценаріїв.

Після того, як Україна переможе «рускій мір» на своїх територіях, бійці вважають, що зможуть вигнати його із своєї країни.