Споживання м’ясної консерви домашнього приготування вкотре стало причиною захворювання на ботулізм.
Про це повідомили у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.
Жителька Камінь-Каширського району 16 листопада частувалася тушкованою курятиною. Через два дні в неї з’явилися нудота, блювота, виражена загальна слабкість.
Згодом проявилися специфічні симптоми ботулізму – погіршення зору, відчуття, що в горлі щось заважає, сухість у роті. Жінку госпіталізували до Волинської обласної інфекційної лікарні.
Це вже шостий випадок захворювання на ботулізм в області цього року. Усі пов’язані з вживанням домашніх м’ясних консервів. Торік таких випадків було вісім. Летальних випадків не реєстрували.