Волинь Новини

Як працює «Пункт незламності» у Луцьку. Відео

Після масового ракетного обстрілу росіянами енергетичної інфраструктури 23 листопада в Україні організували «Пункти незламності» – місця, де можна зарядити пристрої, отримати доступ до інтернету, зігрітися. У перші дні таких відкрили понад чотири тисячі по всій країні.

«Сила правди» відвідала один з таких пунктів у Луцьку.

Намет Державної служби з надзвичайних ситуацій на Театральному майдані у Луцьку за першу добу відвідали понад 500 людей.

«Відразу було багато людей, але з мірою підключення електромереж людей ставало менше і менше. Це по всіх районах. Але наші пункти навіть з відновленням електроенергії працюють цілодобово. Приходять і позаряджатися, і погрітися. В нас можна випити теплого чаю, поїсти. Тобто нормальне життєзабезпечення громадян у цих пунктах незламності», – розповів ДСНСник Владислав Самойленко.

Загалом ДСНС у Луцьку розгорнуло чотири таких немети:

  • на Театральному майдані;
  • на бульварі Дружби народів, біля ЖКП №2;
  • на проспекті Відродження, біля 23-ї школи;
  • на проспекті Соборності, за РАГСом.

Ще один діє у Ковелі.

З власної ініціативи долучилися до проєкту і волинські правоохоронці. Їхні пункти – в обласному управлінні поліції та усіх колишніх районних відділках.

«Приходять, в основному, зарядити мобільні телефони і, отримати інформацію, проконсультуватися, написати заяву, звернення. Всі ці підрозділи працюють цілодобово, усі вони забезпечені генераторами, майже в усіх є постійний інернет-зв’язок», – розповіла речниця Головного управління Національної полції в області Ольга Бузулук.