Новини

Бойові дії в Україні активізуються найближчими тижнями: військові експерти

Погода дуже впливає на ведення бойових дій. Через її погіршення останніми днями загальний темп операцій уздовж лінії фронту сповільнився.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни, пише 24 канал, передає Молодий Буковинець.

Однак в Інституті вивчення війни припускають, що чим нижчою буде температура протягом наступних тижнів, тим більшою буде мобільність бойових дій.

Як повідомили в ISW, наразі бойові дії на території України загальмовані дощем, снігом та холодною погодою, а як наслідок – сильним брудом. Про це свідчать як українські, так і російські звіти з критично важливих прифронтових районів на сході та півдні України.

Однак чим нижче опускатиметься температура, тим більше замерзатиме земля всій території бойових дій, що дозволить бойовим діям знову активізуватися. Припускають, що це трапиться протягом наступних кількох тижнів.

“Прогнозується зниження температури по всій Україні протягом наступного тижня, що, ймовірно, спричинить замерзання на землі та пришвидшить темп бойових дій, оскільки збільшиться мобільність для обох сторін”, – повідомили в Інститут вивчення війни.

Через те, що під дією холодних температур землі знадобиться час, щоб затвердіти, наземні умови, ймовірно, для збільшення темпів операцій по всій Україні будуть створені протягом вихідних 3–4 грудня та наступного тижня.

Однак в Інституті вивчення війни одразу ж підкреслили, що немає наразі точних даних про те, що готується чи планується відновлення великих наступальних або контрнаступальних операцій у той час будь-якою зі сторін.