Новини

Водіїв попереджають заздалегідь: зробіть запас пального

Як стало відомо, українців попереджають про можливі перебої з постачанням бензину та дизельного пального взимку. На роботі українських АЗС позначається відсутність світла та зв’язку, каже директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін.

Також експерт зазначає, що наразі виникають й складності з митним оформленням, що неминуче призведе до перебоїв із постачанням палива.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2022 року в Україні вже була паливна криза через обстріл росіянами нафтозаводів, нафтобаз, об’єктів залізничної інфраструктури. Але вже до кінця червня паливну кризу подолали, пише today.ua, передає Радіотрек.

У листопаді в Україні збільшився попит на паливо (зокрема, на бензин), хоча зазвичай цей місяць є так званим «мертвим сезоном». Це сталося через те, що українці через відключення електроенергії почали активно використовувати генератори. Один генератор за добу в середньому витрачає стільки ж палива, скільки звичайний автомобіль (приблизно 10 літрів).

Водночас попит на пальне через заправку генераторів не повинен позначиться на ціні дизелю, і не призведе до його подорожчання.