Волинь Новини

На Волині жителі невдоволені графіком вимкнення електроенергії в селах громади

Як стало відомо, любешівці нарікають на графік, згідно з яким електрику вимикають на одних і тих самих вулицях населених пунктів, а  інших обмеження не торкаються.

Після ракетних ударів кремлівських бузувірів по енергетичній системі України, практично на всій підконтрольній території  розпочалися часткові вимкнення споживачів від електропостачання, викликані пошкодженнями мережі та електростанцій. З цією метою енергетики складають і застосовують  відповідні графіки, аби люди були готові до незручностей. Саме на ці графіки і нарікають деякі  мешканці Любешівщини, вважаючи їх «несправедливими» та «упередженими», передає Район. Любешів.

«Треба світло вимикати по справедливості, а не кожного дня в одних і тих самих, а в деяких на 2-3 години!» – обурюється  користувачка однієї з любешівських фейсбук-спільнот.

«Справедливого відключення нема і не буде. Найбільше та найчастіше будуть виключати світло на вулицях, що не мають об‘єктів, які потребують постійного потоку електроенергії – наприклад лікарня. Тому одні вулиці мають світло, а інші ні», – підтримує її інша.
«Якщо відключати, то в усіх селах, а то в одних не відключають, а в інших нема сутками», – пропонує невдоволений користувач.

«Нехай відключають після обіду, щоб був графік, діти і так не ходять до школи.Четвер, п’ятниця – взагалі не було уроків», – висловлюється ще й така пропозиція.

Зрозуміло, як би той графік не складати чи перескладати, вгодити кожному буде складно, тому подібні дописи й нарікання все одно не зникнуть. І все ж відрадно, що в коментарях під постом про «несправедливий» графік читаємо і критичні зауваження і до самих невдоволених, як-от: «Тут столиця по 8 год без світла, а ми тут в добрі, в теплі, і ще щось не подобається», «Про що ви пишете? Люди на сході зовсім без світла і тепла. А солдати в окопах?» «Якщо вам не комфортно, поїдьте на схід. Там вас все влаштує. В країні війна.Гинуть рідні, близькі люди.А ви про світло…»

А закінчити цей огляд громадської думки про вимикання електрики варто також коментарем користувача, який долучився до обговорення: «Тримаймося.І це переживемо. Головне – живі!»