Новини

У Польщі поховали жертв вибуху ракети

Як стало відомо, поляки поховали двох селян, які стали жертвами падіння ракети.  62-річного Богуслава поховали в суботу у селі Пшеводув Люблінського воєводства, де 15 жовтня розірвалася ракета.

60-річного Богдана поховали у неділю, 20 листопада, в сусідньому селі Сетнікі.

Церемонії похованні відбувалися з державними почестями. У них брали участь воєвода Люблінського воєводства Лех Справка та українські дипломати, в тому числі генконсул України в Любліні Артем Валах.

Син загиблого поляка Богуслава поділився, що батько завжди приходив на допомогу тим, хто цього потребував. Коли Росія напала на Україну його батько брав активну участь у роботі пункту прийому українців, які утікали від війни на польсько-українському кордоні, передає Рівне Вечірнє.

Нагадаємо, чоловіки працювали у дворі сільськогосподарського підприємства за 15 кілометрів від кордону з Україною. Їх життя обірвала ракета.

Відповідно до попередніх оцінок, одна з ракет українського ППО не вибухнула у повітрі та влучила в трактор. Від цього загинуло двоє поляків. В цей день якраз Росія здійснювала масований ракетний обстріл України.

США та союзники по НАТО в один голоси заявили, що вся вина за цей інцидент лежить на Росії, яка розв’язала війну проти України.

В перші години після інциденту президент України Володимир Зеленський зробив заяву, що ракета могла бути російською. Разом із тим, той відкинув попередні оцінки президента США Джо Байдена, що, відповідно до траєкторії польоту, ракета могла бути випущена з українського ППО. Цю заяву українського президента усі західні експерти назвали, м’яко кажучи, великою помилкою. Адже це зіграло на руку російській пропаганді, яка намагається усіх переконати, що Україна – неадекватна країна, яка хоче втягнути світ у Третю світову війну.

фото: газета Виборча

Вгамувати емоції допоміг виступ президента Польщі Анджея Дуди, який пояснив полякам, що те, що трапилося у селі Пшеводув, є жахливою помилкою. Україна захищалася, а не атакувала Польщу. Також лідер Польщі підкреслив, що він розуміє емоції Володимира Зеленського.