Волинь Новини

«Про спогади поговоримо після перемоги»: сержанти князівської бригади воюють за Батьківщину

18 листопада в Україні відзначають День сержанта.

На честь цього свята 14-а ОМБр розповіла історію двох військових: Андрія та Валерія, – пише ВСН.

У Андрія та Валерія – безліч спільного: величезний досвід служби, фронтові роки в АТО та ООС, і війна 2022, яка вкотре випробовує досвідчених воїнів на міцність…І свято у них теж спільне. За плечами у воїнів – тяжкі бої на Житомирщині та Київщині, на Миколаївщині, Харківщині і Запоріжжі, в пеклі Донбасу і знову – контрнаступ на Харківщині.

Та головне і для Андрія і для Валерія – не спогади, бо «про них ми поговоримо після перемоги», а боєздатність і підготовка особового складу їхніх підрозділів, необхідні на фронті.

«Сержант – це боєздатність особового складу, його готовність до виконання завдань за призначенням, навченість володіння зброєю та технікою, фізична підготовка. Якщо хочеш навчити чогось бійця, мусиш вміти це сам. Саме так завойовується така непроста річ, як авторитет», – розповідає Андрій.

«Професійне виконання обов’язків особовим складом, готовність до їх виконання у найтяжчих бойових умовах, дисциплінованість колективу – це ті завдання, які я ставлю насамперед перед собою», – ділиться Валерій.