Новини

Як працює інтернет без світла та чому його варто підключити

Через часті відключення світла багато людей не мають змоги працювати та вчитися, адже зникає інтернет. У такі моменти здається, що виходу немає. Насправді є – оптичний інтернет працює навіть тоді, коли немає світла.

Про те, що таке оптичний інтернет та як він працює без світла, розповів інтернет-провайдер LinkCom.

Оптоволоконний, або оптичний, інтернет – це широкосмугове з’єднання, яке працює зі швидкістю понад 1000 Мбіт/с. Технологія використовує волоконно-оптичний кабель. Інтернет без світла підключають за одним з її підвидів GPON.

Як підключити інтернет без світла

Для того, щоб скористатися оптичним інтернетом, слід спочатку звернутися до провайдера. Спеціалісти приїдуть і прокладуть оптоволоконний кабель до вашої квартири чи будинку.

Далі треба придбати пристрій, що забезпечить постійне з’єднання. Ним може бути генератор, джерело безперебійного живлення (ДБЖ) чи павербанк. А тоді підключити його до свого обладнання: роутера та ONU.

Послугу “Інтернет без світла” у Львові надає компанія  LinkCom. Цей провайдер прокладає оптоволоконний кабель від центрального комутатора безпосередньо до оселі (FTTH – Fiber to the Home або оптика в оселю). Зі свого боку компанія забезпечує безперебійну роботу цього комутатора. Тому інтернет працюватиме навіть за відсутності світла.

Більшість провайдерів прокладає оптоволокно лише до сходової зони чи горища (FTTB – fiber to the bild або оптоволокно в будівлю). А вже від цих проміжних джерел проводить до оселі мідний кабельЦей інтернет лише називають оптичним. Без світла він не працює.

Багато користувачів LinkCom вже давно користуються оптичним інтернетом. Абоненти щодня залишають позитивні відгуки про цей новітній тип підключення.