Волинь Новини

Ірина Чебелюк зустрілась із представниками делегації міста Гданськ

Заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк зустрілась із представниками делегації польського міста Гданськ, яку очолив заступник президента міста Пьотр Гжеляк. Сторони зустрілись, аби налагодити контакти з метою відновлення, реконструкції та модернізації інфраструктури в Україні, а також у сферах водопостачання, теплопостачання та управління відходами.

 
 
 

В Луцьк іноземні гості приїхали після відвідин Бородянки та Києва. Пьотр Гжеляк зазначив, що місією польських міст є допомога Україні: “Ви берете участь у війні, але це не лише ваша війна, а й наша. Наша ціль — це військова підтримка України, але ми розуміємо, що на рівні міст також маємо допомагати облаштовувати вашу інфраструктуру, яка постраждала. Ми бачимо, що відбувається руйнування об’єктів критичної інфраструктури, тому хочемо перейти від етапу емоційної підтримки до реальних проєктів, які допоможуть багатьом містам відновити свою пошкоджену чи зруйновану інфраструктуру. Ми не хочемо, щоб співпраця з вами закінчилася із закінченням війни, ми прагнемо розвивати її й надалі. В Києві ми із Віталієм Кличком, як керівником Асоціації міст України, підписали договір про те, що будемо систематично підтримувати міста України”.

Ірина Чебелюк подякувала делегації за постійну та вкрай важливу підтримку нашої країни та нашої громади зокрема.

 

“Користуючись можливістю бачити в Луцьку представників дружньої та близької до нас країни, вкотре не втомлююсь дякувати вам за те сприяння та допомогу, яку ви надаєте. В тому, що приймаєте наших громадян, які зараз масово “окупували” Польщу і надаєте допомогу. Ті кроки, які зараз здійснюються вашим урядом та простими мешканцями Польщі, не можуть залишити байдужим нікого, особливо мешканців нашої області, які є сусідами з вами”.

 
 

Заступник міського голови розповіла, що Луцьк співпрацює з п’ятьма містами Польщі, в рамках написання та реалізації спільних проєктів та грантових угод. І зауважила, що наша громада завжди відкрита до співпраці.