Волинь Новини

Торчинська громада на Волині знайшла безкоштовні дрова для переселенців

Керівництво Торчинської громади на Волині забезпечує родини переселенців безкоштовними дровами.

Тут очищують самозаліснені території в місцях, де проходять лінії електропередачі. І отримані соснові дрова відвозять родинам ВПО та військовослужбовців.

Про ініціативу допомагати дровами, розповідає ШоТам у межах проєкту «Громада діє».

Цьому чоловікові з Донеччини буде тепло взимку, бо Торчинська громада забезпечує дровами родини ВПО та військовослужбовців. Тут знайшли спосіб, щоб ці дрова були безкоштовними для людей.

Микола Макаров разом із жінкою переїхав сюди з селища Золота Нива пів року тому. Громада допомогла з житлом і працевлаштувала на місцевий завод. А тепер готують чоловіка до зими.

«Дякую громаді за те, що допомогли з дровами. Ну, і так усе добре! Добрі люди допомагають», — каже переселенець із Донеччини Микола Макаров.

Громада і соснові дрова дістала, і дбає про безпеку електропостачання.

«У нас у громаді є самозаліснені території. До нас прийшов лист від Волиньобленерго з проханням розчистити дві таких території, де проходять високовольтні лінії. І, відповідно, маємо певний обсяг дров», — розповідає голова Торчинської громади Юрій Кревський.

За власною ініціативою громада відвозить дрова тим, кому найбільше потрібно.

«Громада надає ці дрова безкоштовно. Ми їх ріжемо, ми їх заготовляємо, ми їх привозимо людині за тією адресою, де вони живуть», — каже Юрій Кревський, голова Торчинської громади.

А ще тут привозять переселенцям хліб та куряче м’ясо.

«Розуміємо, що йде зараз зима і вона буде непроста — і для країни в цілому, і для громади. Будемо допомагати всім, чим можемо. Допомагали і будемо допомагати», — Юрій Кревський, голова Торчинської громади.

А Микола не боїться холодів і зберігає позитивний настрій.

«Я зараз мрію про те, щоб скоріше закінчилась війна. Щоб був мир в Україні», — Микола Макаров, переселенець із Донеччини.