Волинь Новини

«Не мовчати, а допомагати!»: забіг на підтримку випускників університету, які перебувають у російському полоні

3 листопада у Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбувся благодійний забіг на підтримку випускників, які в лавах полку «Азов» захищали Батьківщину та потрапили у російський полон. Один із них – це Владислав Оксенчук, який здобув вищу освіту на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я і займався легкою атлетикою.

забіг

забіг

забіг

«Не мовчати, а допомагати!» – саме такий лейтмотив заходу. Дійство, організоване Університетом і Студентською радою, розпочалося біля головного корпусу зі спільного виконання Гімну України та хвилини мовчання. Важливо зазначити, що під час заходу відбувся благодійний збір коштів для ЗСУ.

забігзабігзабіг

«Із початку повномасштабної війни кожен свідомий українець поставив собі питання: “Яка моя особиста участь у цьому супротиві?ˮ Як сказав ректор Анатолій Васильович Цьось, основне для Університету сьогодні – це допомога Збройним силам України та надання нашим студентам усіх необхідних професійних знань, адже саме ми повинні гарантувати закінчення війни в Україні», – прокоментувала проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна.

забігзабігзабіг

Забіг відбувся на центральній алеї парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Сподіваємося, що всі військовополонені повернуться якнайшвидше додому.

забіг

 

Поліна СТЕФУРАК