Новини

Вівчарка стала нянею для оленяти

Про унікальну дружбу між тваринами, які насправді мали би ворогувати, розповіло американське видання The Dodo, що спеціалізується на публікації цікавих історій про братів наших менших. А потоваришували між собою дев’ятирічна німецька вівчарка Сержант і… маленьке оленятко Гречка, пише Високий Замок.

Коли Сержант був ще зовсім юним, мав хуліганський характер: зачіпав усіх цуценят, кішок, які жили на обійсті його господині Шеріл Стівен. Усе змінилося, як тільки у домі з’явилося немічне новонароджене оленятко — його знайшли посеред дороги. Сержант забув про пустощі і став дуже відповідальним.

«Він відразу узяв на себе роль опікуна, — згадує жінка. — Нікого іншого не підпускав до цього малюка. Доглядав його. А оленятко було вдячне за такого товариша, який подарував йому відчуття безпеки».

The Dodo опублікувало серію знімків, які ілюструють теплі стосунки між собакою і оленятком. Друзі гуляють у парку, разом їдять, облизують одне одного і сплять. Собака слугує для оленятка м’якою подушкою. А інколи виступає його сторожем: коли господиня просить собаку привести оленятко з вулиці до хати, гавкун з радістю біжить до своєї подружки і у її компанії прибігає додому. Ніжні почуття, які виявляє Сержант до Гречки, лісовій гості, напевно, і не снилися…

Коли знайда підросла, його випустили на волю. У рідну стихію разом із господинею його проводжав найперший опікун.
До слова, Шеріл Стівен не вперше приймає у себе вдома оленят-сиріт. Займається їх реабілітацією. І щоразу їхньою «нянею» стає вівчарка. «Як тільки я з’являюся з новим оленем у дверях, прибігає Сержант, — розповідає захисниця природи. — Він хоче перевірити, як у прибульця справи, несамовито обнюхує, щоб визначити його стан».