Волинь Новини

Ректор ВНУ зустрівся зі студентами з територій, де ведуться активні бойові дії

21 жовтня у головному корпусі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч ректора Анатолія Цьося зі здобувачами освіти – внутрішньо переміщеними особами, під час якої присутні обговорили низку актуальних тем. Першокурсники мали змогу послухати і задати питання про студентське життя.

переселенціпереселенці

Зустріч складалася з двох частин. Спочатку ректор Університету Анатолій Цьось розглянув організаційні питання щодо опалення, гуманітарної допомоги студентам і канікул. До бесіди долучилася проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благорівна, директор студентського містечка Світлана Шевчук.

переселенціпереселенці

З’ясувала молодь для себе й питання щодо виплати стипендій, соціальних стипендій і соціальних доплат. «Найближчим часом буде засідання конкурсної комісії і ми маємо надію, що велика частина студентів, які ще навчаються на контракті, будуть переведені на бюджет», – розповів Анатолій Цьось.

переселенціпереселенці

Друга частина зустрічі – психологічна підтримка та психологічні поради для здобувачів освіти. Наостанок присутні обговорили питання щодо студентського дозвілля.

 

Юлія ЯРМОЛЮК

Фото: Анна ПРИСЯЖНА