У четвер, 13 жовтня, на сході України поблизу міста Соледар загинув ветеран АТО з Волині, переможець Всеукраїнських онлайн-змагань «Ігор нескорених» Володимир Нерода.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці клуб стрільби з лука «Луцькі соколи».

Зі слів побратимів, Володя отримав несумісні з життям поранення, коли витягував пораненого товариша.

Володимир Нерода народився 1997 року в селі Мощаниця на Волині.

У хлопця своя історія з війни, розповідало свого часу про Володимира «Суспільне». Він завжди мріяв стати офіцером. У 19 років пішов служити за контрактом у 14-ту окрему механізовану бригаду, понад десять місяців провів під Щастям. 2018-го отримав мінно-вибухове поранення на бойовій позиції біля Попасного Луганської області. Спочатку, пригадує Володимир, рятували у місцевій лікарні, потім лікували медики Харкова і Києва. Шансів на життя лікарі не давали. Казали, що хлопець “народився у сорочці”.

Потім була довга реабілітація в Ірпені та Німечинні. Зробили операцію на руці, пересаджували нерв. Руку вдалось врятувати. 2019-го року за станом здоров’я військовослужбовець мусив звільнитися зі Збройних сил України. Розповідав, що це для нього сумна історія, бо хотів служити.

Стрільбою з лука Володя почав займатися у 2020 році. В контексті спортивної реабілітації на базі клубу  «Луцькі соколи» він готувався до Ігор Нескорених та Ігор Воїнів.

У 2020 році він зайняв перше місце в категорії «Початківці» в онлай-змаганнях «Ігри Нескоренх 2.0».

Брав участь у зйомках проєкту «Крутий заміс – 2» про «Луцьких соколів».

Був учасником першого Кубку серед ветеранів АТО у Львові.

Один з перших, хто купив собі власний лук.

Мріяв потрапити у збірну Ігор Нескорених.

«Для мене цей малий – ціла історія з таким болючим кінцем, що просто сил нема більше. Його, пораненого, привезли до нас у Київський шпиталь у той день, коли був відбір на Ігри Нескорених у Сідней в 2018 році», – пише у фейсбуці Марина Соколова.

Тоді боєць був у дуже важкому стані. Лікарі переживали виживе, чи ні. Не давали ніяких прогнозів.

«Він вижив. Годували його всім шпиталем, як малу дитину: хтось вмовляв, хтось сварив – а він не хотів ніяк. Козіна лякала мною, мовляв: Вова, їж, бо пожаліюсь Соколовій) Вікторія Дворецька довго не церемонилась і швидко знайшла до нього підхід) з Вікою Вова не сперечався», – пише Марина Соколова.

Згодом Володимира відправили на лікування в Німеччину, а він ледь не плакав, бо «там же вас не буде!»

«Вова був дитиною всім нам. Його можна було сварити рівно до того, як він починав усміхатися. А усміхався він майже завжди, коли нас бачив. 14 травня 2021 року Вовка приїхав на відбір у команду на Warrior Games. На реєстрації, за день до змагань, він обіймав, показував своє друге підборіддя і сміявся, що нарешті відгодувався) В день змагань переживав, що я працюватиму і не побачу, як він влучає у мішені на стрільбі з лука. Я таки працювала і багато чого пропустила, але на його вистріли встигла. Неймовірна щира і дитяча радість, коли взяв медаль з баскетболу на візках. Якраз на цьому фото Аня вручає йому нагороду», – йдеться у дописі.