Важливо Волинь Новини

Стало відомо, чому на Волині двічі оголошували повітряну тривогу

Як стало відомо, сигнал про повітряну тривогу на Волині пролунав 17 жовтня о 09.20. Повітряна тривога була оголошена також в усій Україні, за винятком незаконно анексованого Росією Криму.

Про це пише Dailylviv.com.

Зрештою, 0 09.32 волиняни почули сигнал, який сповіщував відбій повітряної тривоги.

 

Згодом, о 12:51 вкотре оголошували повітряну тривоги.

Відтак, повідомлялося о 12.57 у соцмережах, що близько 12-ї години 4 літаки Ту-95 зробили пуск орієнтовно 16-ти ракет з району Каспійського моря.

Міський голова Рівного Олександр Третяк о 13.17 написав: “Повідомляють про рух ракет в напрямку Центру/Заходу України. Можуть змінювати траєкторію”.

Працювала ППО на Житомирщині, Чернігівщині, в Харкові. Повідомляли, що ракету, яка летіла на Київ, збила авіація. Решта прямують на захід.

З Хмельницької області о 13.51 повідомляли про проліт ракети. Також є вибухи на Хмельниччині, написав о 13.56 голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

До слова, були зафіксовані вибухи у Вінницькій області.

Повідомляють, що проліт ракет продовжують фіксувати в західних областях, зокрема, у напрямку Івано-Франківська і Тернополя.

“Не знімайте та не викладайте у мережу роботу ППО. Ворог моніторить інформаційний простір. Віримо в ЗСУ!”, – написав о 14.24 міський голова Тернополя Сергій Надал.

Спрацювала ППО у Тернопільській області, повідомляють у соцмережах очевидці.

“Жителі Івано-Франківщини, повітряна тривога триває, залишайтесь в укриттях. Є загроза нових ракетних ударів. Не поширюйте жодних фото, відео та припущень, не допомагайте ворогу”, – написала о 14.27 у ТК начальниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

З’явилися неофіційні повідомлення користувачів соцмереж про вибухи у Львівській області. Нібито спрацювала ППО. Утім, Максим Козицький спростував цю інформацію.

О 15:09 на Волині оголосили відбій повітряної загрози.