Новини

Збоченець застрелив випускницю Рівненської патрульної академії

Як стало відомо, Рівненська академія патрульної поліції глибоко сумує та розділяє біль втрати поліцейської та своєї випускниці Таїсії Татарин.

Кривава стрілянина сталася біля школи у великому спальному район Чернівців. Це територія закинутого басейну. Саме там учні помітили чоловіка, який демонстрував їм статеві органи, і повідомили про нього дорослих. Ті ж викликали поліцію. Але коли копи приїхали – чоловік відкрив вогонь, передає Рівне Вечірнє.

Внаслідок стрілянини молодша лейтенантка Таїсія Татарин загинула на місці. Їй було 22 роки, Два з них вона пропрацювала у поліції. Її напарника ушпиталили з вогнепальними пораненнями. Одразу після стрілянини нападник втік. Правоохоронці негайно оточили район. Близько двох сотень учнів на кілька годин закрили у актовому залі школі.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко сьогодні повідомив:

“Поліція Чернівецької області затримала чоловіка, який 3 жовтня у Чернівцях стріляв у патрульних поліцейських.
На жаль, 22-річна патрульна, молодший лейтенант поліції Таїсія Татарин загинула. У її напарника – вогнепальне поранення, його госпіталізовано. Під час затримання зловмисник відкрив вогонь, тож поліцейські застосували зброю у відповідь. Затриманого поранено. Затриманий помер. Йому було 53 роки. Уродженець АР Крим, зареєстрований був у Житомирській області. Висловлюю щирі співчуття родичам та близьким загиблої поліцейської. Це велика втрата для всього колективу Національної поліції України. Вічна пам’ять…

“Ми щиро висловлюємо співчуття та підтримку рідним та близьким патрульної. Академія пам’ятатиме Таїсію світлою, чуйною, розсудливою та сміливою дівчиною, слухачкою групи ПП-10, слова якої назавжди закарбувалися у наших серцях. Вірш написаний нею, на честь свого випуску, було розміщено на плацу установи ще у 2021 році, задля мотивації та натхнення молодих поколінь патрульних поліцейських. Опісля навчання Таїсія Татарин була на варті безпеки громадян в Патрульній поліції Чернівецької області. Дякуємо за гідну службу. Вічна пам’ять”, – йдеться у повідомленні  Рівненської академії патрульної поліції.