Новини

Тіло воїна з браслетом на руці передали для поховання: йому надали звання Героя України

Як стало відомо, військовослужбовцю Сергію Сові, тіло якого знайшли в Ізюмі з жовто-синім браслетом на руці, надали звання Героя України.

Про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП у Харківської області Сергій Болвінов, передає Високий Замок.

«Слідчі провели додатковий огляд тіла в морзі із залученням судово-медичного експерта. Це — військовослужбовець. Його за татуюванням впізнала дружина», — написав він.

Тіло військового було ексгумоване після визволення Харківщини. Дружина Оксана впізнала його за татуюванням.

Зазначимо, що 36-річний Сергій Сова з 93-ї бригади «Холодний Яр» вважався безвісти зниклим з 19 квітня 2022 року. Його шукали протягом п’яти місяців, але безрезультатно.

Сергія Сова — Герой України

Син Сергія, 14-річний Марат, звернувся до Володимира Зеленського з проханням посприяти якнайшвидшому переданню тіла батька для поховання. У цьому ж листі син Героя України зазначив, що мав би за честь отримати з рук президента посмертну нагороду для свого батька.

Сьогодні, 24 вересня, Володимир Зеленський підписав указ щодо присвоєння звання Героя України із удостоєнням ордена «Золота Зірка» Сергію Сові.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена „Золота Зірка“ Сові Сергію Олександровичу — старшому солдату (посмертно)», — йдеться в тексті указу президента.