Новини

Шукають, де організувати нові пункти пропуску на кордоні з Польщею

Наразі черга з вантажівок на виїзд з України до Польщі зменшилась у 14 разів.

З початку тижня на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на кордоні України та Польщі черга з вантажівок скоротилася у 14 разів. Пункт пропуску щодня перетинають близько 700 вантажівок

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Ми частково зняли навантаження на найбільший пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» – пусті фури пішли до іншої переправи «Устилуг-Зосин».

«Сьогодні о пʼятій ночі перетинав укрїансько-полський кордон, щоб зранку встигнути на зустрічі з польскими колегами у Ржешуві. Вже на території Польщі навздогнали дані щодо прикордонних черг. Отже, на найбільшому прикордонному пункті пропуску з Польщею зменшилась вже у 14 (!) разів. На виїзді з Ягодина стоїть всього 162 транспортних засоби. Від початку тижня колона на виїзд з України зменшилась в понад 13 разів», – написав у своєму Telegram-каналі Мустафа Найєм.

Він додав, що водії, які раніше очікували перетину кордону по тижню і більше тепер проїжджають менше, ніж за добу. «Ми частково зняли навантаження на найбільший пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» – пусті фури пішли до іншої переправи «Устилуг-Зосин». Нині вже домовляємось з польськими колегами про додаткові місця перетину кордону для вантажного транспорту – порожнього і заповненого товаром», – вказав заступник міністра.