Важливо Волинь Новини

“Не можна давати 7 років тюрми за продаж купленої автівки за власні кошти”, – Григорій Зеленюк про усунення недоліків законодавства для волонтерів

Як стало відомо, напередодні у стінах луцького готелю “Україна” відбувся форум волонтерів “Ви волонтер – вам підозра!”.

До слова, передумовами проведення форуму стало збільшення кількості резонансних справ проти волонтерів, а також незадовільна якість державного обвинувачення у них.

Зрештою, волонтери з усієї України вимагають усунути недоліки законодавства, що призводять до їх переслідування.

Про це іноформує Григорій Зеленюк у соцмережі Facebook.

 

 

 

“Ми з іншими волонтерами на нашому форумі у Луцьку виробили спільний погляд на зміну закону про криміналізацію продажу гуманітарної допомоги.

Якщо коротко, то не можна «давати» 7 років тюрми за продаж купленої ЗА ВЛАСНІ КОШТИ машини, броніка чи будь чого іншого для армії (завезеного як «гуманітарна допомога»)!!!
Ну не підійшла та машина військовому (не пікап, треба довго ладити, привіз хтось інший, зламався дорогою, в частині не можуть поставити на баланс, вже ведуть бої і не до цього…).
Або інший військовий або волонтер на колінах просив, бо комусь це більше потрібно на зараз…
За бажання допомогти армії 7 років тюрми?! Це максимум порушення митних правил і не для заробітку, а пришвидшення процедур.
От якщо людині дали безкоштовно машину чи амуніцію, а вона їх продає і наживається, то це вже інша справа! Тоді ця «людина» заслуговує на дійсно строге покарання.
Публікую тут ряд наших напрацювань та рекомендації по вдосконаленню законодавства, щоб ефективніше допомагати армії. Учасники форуму доручили організаторам підписати і відправити листи президенту та голові ВРУ, а з депутатами теж вже переговорили і готуємось до спільної роботи.
Окремо зараз радимось над форматом відповідальності для недобросовісних силовиків, які руйнують волонтерську логістику і підривають обороноздатність війська.