Волинь Новини

Луцьку передали п’ять польських автобусів. Як їх будуть використовувати

З польського міста Торунь до Луцька передали п’ять автобусів. Їх будуть використовуватися для соціальних потреб Луцької громади та переселенців.

Про це розповіла керівниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності міськради Анна Вінцюк, передає Суспільне.

З її слів, представники Торуня самі запропонували передати Луцьку автобуси із запчастинами як гуманітарну допомогу. Це вже сьомий гуманітарний вантаж від міста-побратима Луцька.

Нині автобуси стоять на підприємстві електротранспорту. «Наразі здійснюється їхній технічний огляд, потім відбудеться реєстрація, а тоді вже конкретно будуть визначатися напрямки, за якими ми їх будуть використовувати», – розповідає Анна Вінцюк.

Головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич каже, що автобуси використовували в Польщі 20 років, проте вони технічно справні та ще відпрацюють для Луцька певний період.

«Три автобуси – на механічній коробці передач, два – на автоматичній. Місткість кожного – 40 пасажирів. Працюють на дизельному пальному», – розповідає Володимир Бабич.

«Один із переданих автобусів був наповнений гуманітарною допомогою. Її передадуть переселенцям, які проживають у громаді та військовим», – каже Анна Вінцюк.