Волинь Новини

Чи підготує вчасно Волинська лікарня приміщення під новий ангіограф

Волинська обласна клінічна лікарня до 30 листопада має облаштувати приміщення під ангіограф, який закупили за кошти держбюджету для нового приймального відділення. Про це під час робочого візиту на Волині повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Зокрема, він наголосив, що в іншому випадку цифровий ангіограф з Луцька заберуть в інший медзаклад.

Як повідомив у коментарі ВСН керівник Волинської обласної лікарні Олександр Дудар, приміщення до визначеної дати буде готове і заклад отримує новий ангіограф.

«Ми усе встигнемо і вчасно відкриємо. Гарантую це. А затримка сталася через затримку через військові дії тендерів, проєктно-кошторисної документації та інших експертиз, а не від бездіяльності керівника. З вторгненням Росії багато служб зупинило свою роботу, ось все це і наклалося. А в підсумку лише директор залишився бездіяльним. Але я не плачу і не ридаю. Усе буде зроблено до визначеної дати», – зазначив очільник медзакладу.

Нагадаємо, що під час робочого візиту на Волинь міністр залишився незадоволеним роботою керівника Волинської обласної лікарні Олександра Дударя. Адже 20 медзакладів з різних регіонів України облаштували приміщення під установку ангіографів, а у Волинській обласній лікарні – ні, пишуть «Волинські новини».

Зазначимо, що наприкінці минулого року МОЗ України затвердило розподіл 24 ангіографів, один з яких був передбачений для Волинської обласної лікарні. Протягом березня-липня 2022 року обладнання поставили в медзаклад, проте за всіма вимогами апарат можна встановлювати лише в спеціально обладнаному приміщенні.