Волинь Новини

Два роки тюрми за коментарі на YouTube: на Волині судили киянина

За коментарі під роликами у YouTube – два роки в’язниці. У Волинському апеляційному суді розглянули апеляційну скаргу киянина, якому присудили два роки позбавлення волі за висловлювання в соцмережах на підтримку російської агресії проти України.

Чоловік не став заперечувати своїх слів, але запевнив, що щиро розкаявся, тому два роки за ґратами – надто суворе покарання, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Киянин Сергій Жовнірович подав апеляційну скаргу на вирок Луцького міськрайонного суду, яким його засудили до двох років позбавлення волі за те, що під відео, які стосуються повномасштабної війни в Україні, він писав коментарі на підтримку дій росіян.

«Йому за сукупністю злочинів призначено покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. Обвинувачений Жовнірович подав апеляційну скаргу й оскаржує вирок у частині призначення йому покарання, яке вважає таким, що не відповідає ступені тяжкості вчинених правопорушень», – зазначив суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.

Сергій Жовнірович вважає таке покарання занадто суворим. Нібито він став жертвою інформаційної війни. До того ж, писав нісенітниці про перемогу росіян над фашистами в паніці. Нині ж перебуває в слідчому ізоляторі. На засіданння доєднався через відеозв’язок.

«Мої дії були здійснені, бо біля мого будинку взірвалися снаряди і я перебував в панічному стані. Я щиро каюся. Я люблю свою країну», – сказав Сергій Жовнірович.