Волинь Новини

Черговий військовий призов лучан: коли він відбудеться та кого призиватимуть

У жовтні-грудні пройде черговий призов українців на строкову військову службу. Перевірятимуть призовників на придатність до служби в армії й у Луцьку.

Відповідне розпорядження 16 вересня підписав Луцький міський голова Ігор Поліщук, інформує VSN.

У Луцькому об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки з 1 жовтня розпочне роботу призовна комісія з проведення призову громадян на строкову військову службу. Триватиме вона до 31 грудня цього року у приміщенні центру медичної первинної допомоги відділення загальної практики сімейної медицини №3 на вулиці Стефаника, 3а та на базі Луцького терцентру на вулиці Теремнівській, 85а.

Призов проводитимуть з-поміж придатних за станом здоров’я чоловіків, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

На призовну дільницю до 1 жовтня направлять амбулаторні картки хворих та списки призовників, які знаходяться на обліку з приводу захворювання на трахому, туберкульоз, нервово-психічних хвороб та шкірно-венеричних захворювань, а також з приводу наркоманії та алкоголізму.

Також обстеження призовників проведуть позачергово та безкоштовно.

Повідомлятимуть призовників про необхідність з’явитися до терцентру керівники житлово-експлуатаційних організацій, підприємств та установ, що здійснюють експлуатацію будинків.

Також поліція повинна до 1 жовтня подати списки юнаків 1995-2004 року народження, які притягались до кримінальної відповідальності, або щодо яких ведеться досудове слідство, або ж які викликались до поліції за антисуспільну поведінку.

Крім того, правоохоронці проводитимуть розшук, затримання та доставку до терцентру «ухилянтів» від служби.