Волинь Новини

Пенсіонер із Луцька після інтерв’ю опинився в СІЗО за повторне виправдовування агресії РФ

Луцький пенсіонер Володимир Лєсков так наговорився з сусідами, що ті здали його СБУ. Пенсіонеру присудили місяць арешту. Після щирого каяття той взявся давати журналістам інтерв’ю та добалакався до ще однієї кримінальної справи.

Володимира Лєскова спершу Службі безпеки здали сусіди. Колишній співробітник КДБ говорив їм фрази, як-от «кому потрібна Україна, Україна не треба, вона і так скоро здохне», «чого поїхали бандери на схід, вони винуваті, що війна на Донбасі почалася», «війна почалася через українську владу», «якби бандерівці у 2014 році не пішли з війною на Донбас, то все було б інакше», йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У суді чоловік розкаявся, тому в червні його балачки із сусідами обійшлися місяцем арешту. Після цього пенсіонер вирішив дати журналістам інтерв’ю.

«Мене дуже турбує те, що зараз Збройні сили України по мирному населенню гатять тими американськими пушками», – говорив він.

Чоловіка судили за повторне виправдовування російської агресії, за що може загрожувати від п’яти до восьми років ув’язнення.

Адвокат просив суд на час розслідування випустити Володимира Лєскова із СІЗО. «Він повністю визнав свою вину, щиро розкаюється у вчиненому ним злочині. Він жаліється на загострення всіх захворювань, тому утримання його в умовах СІЗО, на думку захисту, становитиме загрозу не тільки його здоров’ю, а і його життю», – сказав адвокат Станіслав Тарашевський.

Прокурор же висловив побоювання, що пенсіонер втече за кордон. Колегія суддів вирішила, що поки Володимир Лєсков перебуватиме під вартою.

Волинський апеляційний суд постановив: апеляційну скаргу захисника Станіслава Тарашевського в інтересах підозрюваного Володимира Лєскова залишити без задоволення.