Новини

«Швидкий та приголомшливий»: у Білому домі відреагували на контрнаступ ЗСУ

ЯК стало відомо, напередодні Білий дім висловив обережний оптимізм після успішного звільнення українськими силами більшої частини Харківської області від російських окупантів.

Наступ ЗСУ прокоментував координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій США Джон Кірбі, повідомляє СNN.

“У них, безперечно, є певний імпульс, особливо на північному сході країни, на Донбасі. Тільки з цього звіту ви побачили, наскільки швидкими та приголомшливими були їхні успіхи”, – сказав Кірбі.

Він додав, що на півдні України ще чекають бойові дії, і українці стикаються з більш жорстким опором росіян, але ЗСУ вже досягли деякого прогресу на цьому напрямку.

Також Кірбі прокоментував реакцію російського суспільства на успіхи України, яке почало відкрито критикувати російського диктатора Володимира Путіна.

“Дуже цікаво спостерігати, чи не так, зараз, що він стикається з публічними закидами не лише з боку опозиціонерів, а й з боку реальних виборних посадових осіб усередині Росії… Примітно, що зараз проти Путіна виступають навіть виборні муніципальні чиновники”, — сказав він.

Також, на його думку, Путін досі не хоче припиняти війну.